I.R.En, Sandra Coroian


Image result for IREn sandra coroian

Hello, deschidem acest blog cu recenzia celei mai recente cărți citite de mine, anume I.R.En, scrisă de o autoare pe care am cunoscut-o în mediul online și m-a cucerit cu sinceritatea și șarmul ei.

Atunci când afli că viața pe care ai trăit-o nu îți aparține, ce ai de gând să faci?
Într-o lume în care oamenii se ghidează după 5 coduri, sunt conduși de 5 Supremi, iar visele sunt interzise, Cehel Ynue, o tânără ce pornește în viață ca fiind un copil prodigy, se zbate să descopere adevărul, încălcând regulile.
Pe parcursul călătoriei sale, Cehel se întâlnește de mai multe ori cu termenul necunoscut I.R.En., care îi obsedează subconștientul și care o împinge spre aflarea adevărului.
O singură lume, fenomene bizare greu de explicat, un Healer și un Mediator care refuză să accepte realitatea oferită de către sistem.
I.R.En., romanul care împinge cititorul să se îndoiască de propria realitate în care trăiește, făcându-l să întoarcă pagină după pagină pentru a afla răspunsul la toate întrebările pe care este constrâns să și le pună.

Autor: Sandra Coroian
Nr. de pagini: 230
Copertă: Broșată
Anul apariției: 2016

Apărută la editura Quantum Publishers, I. R. En ne transpune într-o lume alternativă, presărată cu iluzii, tehnologie și trădări.

Sistemul celor 5 Supremi pare echilibrat, ca un perpetuum mobile perfect. Fiecare își află locul, se ghidează după cele 5 coduri și trăiește într-o armonie cu eul propriu și societatea pare aproape de a fi ideală; aici o întâlnim pe Cehel, o tânără Healer extrem de inteligentă, cu un caracter complex și o sumă de însușiri care duc la răsturnări de situație.

Curiozitatea și societatea perfect organizată nu se combină într-o ecuație prea plăcută pentru niciuna dintre părți și luarea deciziilor devine cu atât mai grea cu cât descoperirile de ambele părți par a conduce firul poveștii din ce în ce mai adânc într-o intrigă construită frumos, care nu m-a lăsat să dorm până la ultima pagină.

Trebuie să recunosc, deși curioasă de o explorare într-un univers science fiction, mă așteptam la explicații mult mai complexe și o avalanșă de detalii ale tehnologiei în sine, în detrimentul personajelor. Nu a fost cazul. Cehel rămâne în centrul acțiunii; deși sunt explicate conceptele cheie ale lumii în care ea trăiește, detaliile au fost evaluate atent și nu au umbrit sub nicio formă nici acțiunea, nici personajul.

Pot spune că mi-a plăcut cel mai mult prin prisma umanismului care transpare pe tot parcursul lecturii. Am simțit că mi-a vorbit un om, nu un semi robot; au fost evitați termenii foarte tehnici, iar pe unde au apărut, au fost explicați natural, fără anexe sau note de subsol, ceea ce pot spune că  usureaza mult înțelegerea și trăirea efectivă a acțiunii.

Fiind prima carte de-a Sandrei pe care am citit-o, sunt convinsă acum că voi cumpăra și altele. De asemenea, a fost prima carte de la Quantum și pot spune că încep să capăt încredere în ceea ce publică și voi continua să citesc.

Recomand cu drag I. R. En., pe care o găsiți într-o varietate de locuri în mediul online, de la siteul editurii, până la elefant, libris, etc.

Lectură plăcută vă doresc și să fiți iubiți!

Mulțumesc,

Anny.

Reclame

Despre HQueen

I'm pasionate about pretty much everything. I love drawing, wiriting, crafting, anything that implies imagination and mess.
Acest articol a fost publicat în Quantum, Uncategorized și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la I.R.En, Sandra Coroian

  1. Pingback: Ephialte – Începutul unui Coșmar (Cartea întâi), Cristinne C.C. | Anny Reads and Rolls

  2. Pingback: Îngerul întunecat, Mihaela Strenc | Anny Reads and Rolls

  3. Pingback: Interviu cu Sandra Coroian, autoarea romanelor I. R. En și Aviatoarea | Anny Reads and Rolls

  4. Pingback: Cărţile lunii iunie | Anny Reads and Rolls

  5. Pingback: Aviatoarea, Sandra Coroian | Anny Reads and Rolls

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s