Ephialte – Începutul unui Coșmar (Cartea întâi), Cristinne C.C.


34601209

Autor: Cristinne C.C.
Nr. de pagini: 228
Copertă: Cartonată
Anul apariției: 2017

Ne aflăm într-o Nouă Lume ce se zbate să supraviețuiască în urma unui eveniment cataclismic ce a avut loc cu mai bine de cinci sute de ani în urmă, o lume în care oamenii încearcă pe de-o parte să reconstruiască, iar pe de altă parte, să lupte împotriva unei boli cumplite și misterioase. Însă există și alte creaturi ce trăiesc printre ei, Ephialte și Umbre.
Alisia Iacob, o tânără impulsivă, non-conformistă, un Ephialt novice, abia trecută de Inițiere, se trezește aruncată dintr-o banală coincidență într-o serie de evenimente ce o plasează în mijlocul unui adevărat conflict între ephialte și dușmanii acestora, Umbrele.
Descoperind din întâmplare intrigile țesute de unul dintre cei mai importanți și puternici oameni, secrete ce pun în pericol atât viața oamenilor, cât și a Ephialtelor, Alisia devine ținta principală a mai multor dușmani.
Pentru a supraviețui, se vede nevoită să lege alianțe neașteptate, dar și să-și descopere abilități surprinzătoare și periculoase.
În mijlocul tuturor acestor evenimente ce se succed cu rapiditate, la fel de neprevăzută este și descoperirea primelor atingeri ale pasiunii, pentru ca, la fel de brusc, să fie curmate de resentimente vechi și înrădăcinate.

Știți ce spuneam în recenzia precedentă, despre Quantum și cărțile lor? Ei bine, da. Probabil nu vor scăpa de mine prea ușor, având în vedere faptul că sunt destul de convinsă că oamenii ăștia nu au publicat cărți proaste.


Ephialte este cu totul altfel. Am obiceiul să judec o carte foarte repede, după toate criteriile greșite (copertă, descriere, uneori și calitatea hârtiei). În cazul acesta coperta este absolut minunată și a reușit să scoată un „OH!” de la mine când am realizat ce reprezintă, pe parcursul lecturii. După descriere, mă așteptam la linii clar trasate între bine și rău, eventual cu un rău suprem și absolut teribil. De data asta, m-am înșelat, pentru că personajele ni se prezintă cu o umanitate greu de surprins în cuvinte.

Deși Alisia este personajul principal, refuză categoric să se înscrie într-un tipar și nu reprezintă nici binele absolut, nici puritatea întruchipată și în niciun caz nu este tipul adolescentei ușor prostuțe, gata să fie salvate (Să nu  fie cu supărare, dar m-am cam plictisit de personaje blegi care așteaptă eroi).

Ea alege să fie propria eroină și chiar dacă face greșeli sau calculează greșit uneori, am îndrăgit-o prin simplitatea ei și felul practic de a fi. Găsește problema, află ce poți și descurcă-te.

Un alt lucru care mi-a plăcut enorm este de fapt o absență. Absența unei povești de dragoste chinuite și forțate să încăpă între pagini, deși e clar pentru toată lumea că ar fi fost mai bine fără. Deși elementele unei îndrăgiri apar pe parcurs, toate sunt naturale și nu există niciun fel de nepotrivire între caracterele personajelor și modul în care ele acționează la oricare moment dat.

De asemenea, fiecare dintre personalități este conturată într-un fel unic și nu am simțit că ar fi prezente doar să umple spațiu sau să figureze pur și simplu.

Dacă am o nemulțumire, aceea constă în numărul de pagini, pentru că voiam într-adevăr să mai am măcar vreo două volume pe care le sudez rapid, dar sunt convinsă că va merita așteptarea.

Pe scurt, e o carte excepțională, scrisă fluid și coerent, cu personaje realiste, care se remarcă individual pe parcursul lecturii. O recomand cu drag, deși țin să vă atrag atenția: dacă puneți mâna pe ea, asigurați-vă o fereastră de timp liber, pentru că doar câteva pagini nu vă vor satisface. Măcar trei ore (mie atât mi-a luat să o termin).

Lectură plăcută vă doresc și să fiți iubiți!

Mulțumesc,

Anny.

 

 

Despre Anny Ross

I'm pasionate about pretty much everything. I love drawing, wiriting, crafting, anything that implies imagination and mess.
Acest articol a fost publicat în Quantum, Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Ephialte – Începutul unui Coșmar (Cartea întâi), Cristinne C.C.

 1. Fluffy zice:

  Am citit-o, si mie mi-a placut mult

  Apreciat de 1 persoană

 2. Adriana zice:

  N-am citit nimic de la quantum inca

  Apreciat de 1 persoană

 3. Pingback: Îngerul întunecat, Mihaela Strenc | Anny Reads and Rolls

 4. Pingback: Interviu cu Cristinne C.C. autoarea romanului „Ephialte – Începutul unui Coșmar (Cartea întâi)” | Anny Reads and Rolls

 5. Pingback: Cărţile lunii iunie | Anny Reads and Rolls

 6. Pingback: Mid-year freak out book tag | Anny Reads and Rolls

 7. Pingback: Rândurile Evei

 8. Pingback: Listă recenzii și interviuri Georgiana Vâju, Cristinne C.C. și Raluca-Andreea Chiper – Rândurile Evei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s