Interviu cu Livia Furia


18033518_311795835907389_5295461903024040332_n

A încântat cititorii cu „Jocul de-a moartea: Hotarul”, iar acum „Choice” este în pregătire, aproape gata să ajungă la voi. Știu că mulți dintre noi de-abia așteaptă să pună mâna pe ea, așa că am vrut să vă pregătesc și de ce nu, să vă fac mai curioși, iar Livia a acceptat să îmi răspundă la câteva întrebări. Vă las în compania ei, bucurați-vă de interviu!

Anny: În primul rând, mulțumim pentru timpul acordat. Ne poți spune câteva ceva despre tine? Cum a luat naștere pasiunea pentru scris?

Livia: Sunt un Capricorn trecut de prima tinereţe, dar pentru mine vârsta nu a fost niciodată importantă. Sunt o persoană relativ retrasă deși, prin prisma meseriei de medic veterinar, m-am obișnuit să ascult oamenii şi să le vorbesc atunci când sunt dispuşi să asculte sau când au nevoie de ajutor. Pasiunea pentru scris o am din adolescenţă, dar abia după ce am terminat facultatea m-am apucat să scriu cu adevărat.

 Anny: Choice mai are puțin și va ajunge în bibliotecile multor cititori. Cum te simți în legătură cu asta? Ai emoții?

  Livia: Sincer, da! Este cu totul altceva faţă de “clasicele” mele şi sper din tot sufletul să fie citită cu plăcere şi cititorii să dorească să-i citească şi continuarea.

 

Anny: Cum a prins Choice viață? Ce te-a inspirat cel mai mult? Având în vedere faptul că n-am avut ocazia să citesc, sunt foarte curioasă în legătură cu ea.

 Livia: Învârtesc de mult timp în minte lumea în care are loc acțiunea din Choice, de vreo câțiva ani buni.  Am început să clădesc totul de la început, din “antichitatea” lor, de pe prima planetă de pe care au plecat reii ( personaje principale în carte) şi până in prezent când locuiesc pe mai multe planete fără a avea însă un imperiu stelar.

 

Anny: Când scrii, ai nevoie de liniște sau preferi un fundal muzical? O melodie care te inspiră?

Livia: Am nevoie de foarte multe liniște şi de singurătate. Dacă am o întreagă zi numai pentru mine şi seara sunt singură acasă este o zi perfectă pentru creație. Dar nu pot scrie  într-una şi atunci când fac pauză (foarte des de altfel) ascult şi muzica, de obicei de relaxare.

 

Anny: Ce alte hobbyuri mai ai, pe lângă scris? Ce anume te relaxează?

 Livia: Îmi place să dorm. Da știu, mulți se întreabă dacă poate fi numit un adevărat hobby, dar eu mă pregătesc pentru asta, uneori încerc să-mi provoc vise lucide sau caut în subconștient interpretarea diverselor vise pe care le-am avut. Acum câțiva ani petreceam aproape întreaga zi ocupându-mă numai cu asta. Acum, din cauze profesionale, somnul mă ocolește uneori si îmi amintesc cu nostalgie timpurile când puteam dormi si 42 de ore din 48.

 

Anny: Având în vedere prognoza următoarelor zile, aș spune că lecturile de vară sunt o necesitate. Ce recomanzi?

 Livia: Orice place fiecăruia. Eu am niște genuri care îmi plac, dar sunt dispusă să încerc ceva nou dacă am impresia că va merita. Şi le recomand să citească acritori români pentru că avem reprezentanți pentru toate genurile.

 

 Anny: Ai autori preferați, cărți? Te-a influențat vreuna dintre ele pentru Choice?

 Livia: Am autori preferați cum sunt King si Koontz, dar niciunul nu m-a influențat pentru Choice. După câte am mai spus este un univers nou care abia așteaptă să fie descoperit de către cititori. Cât despre cărți, pot spune cu mâna pe inimă ca una dintre cărțile mele preferate, pe lângă cele ale scriitorilor menționați, este „Cireșarii”, urmată de  „În umbra omului” şi de o carte motivațională numită “Secretul umbrei”.

 

Anny: Ce urmează după Choice? Ai început altă carte, sau aștepți reacțiile mai întâi? Poate un volum doi pentru Choice?

Livia: Am terminat deja volumul doi şi am început chiar astăzi volumul trei. Dacă reușesc să scriu ce mi-am propus va urma o altă trilogie care va avea loc în același univers.

 

 Anny: Ce părere ai despre oamenii care refuză să citească autori români, motivând că nu găsesc nimic interesant, sau nimic scris bine?

 Livia: Să știi că am avut aceeași părere  până acum un an când am descoperit cu surprindere că există foarte mulți scriitori români buni şi recomand şi cititorilor să-i descopere.

 

Anny: În încheiere, ai vreun sfat pentru oamenii care citesc? Sau pentru cei care vor să scrie, dar nu au curajul să o facă?

 Livia: Să citească atunci când au chef şi să nu se teamă să termine o carte pentru că, o dată închisă o lume există o alta care abia așteaptă să fie descoperită. Cât despre cei care scriu, dar se tem de reacțiile celorlalți le recomand să își lase creațiile pe mâna celor în care au încredere, astfel  eventualele greșeli pot fi corectate mult mai ușor şi cu mai puţină strângere de inimă.

 

Ca de obicei, lectură făină și să fiți iubiți !

 

Anny.

Despre Anny Ross

I'm pasionate about pretty much everything. I love drawing, wiriting, crafting, anything that implies imagination and mess.
Acest articol a fost publicat în Interviuri, Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s