Elias şi spioana cărturarilor, Sabaa Tahir


Autor: Sabaa Tahir

Nr. pagini: 562

Copertă: Broşată

Anul apariției: 2015

Elias este cel mai bun soldat al Academiei militare a Imperiului – şi, în secret, cel care îşi doreşte cel mai puţin să se afle acolo. Aflat pe punctul de a dezerta, se vede obligat să participe la o competiţie nemiloasă al cărei câştigător va fi desemnat împărat.

Laia face parte din clanul Cărturarilor, înrobit de mulţi ani de către Războinici. Când fratele ei este arestat sub acuzaţia de trădare, Laia ia legătura cu mişcarea de rezistenţă împotriva asupritorilor, în speranţa că îi vor elibera fratele. În schimbul ajutorului, rebelii îi cer să se strecoare în Academie şi să spioneze pentru ei.

Când Elias şi Laia se întâlnesc, îşi vor da seama că legătura dintre ei este mult mai puternică decât ar fi crezut vreodată şi că soarta Imperiului se află în mâinile lor. Destinele li se încrucişează într-o poveste care se citeşte cu sufletul la gură, despre curaj, iubire, loialitate şi libertate, într-o lume în care totul le este potrivnic.

„M-a dat gata… O carte întunecată, complexă, vie, romantică – aşteptaţi-vă să vă simţiţi complet transportaţi.“

MTV.com

„Un lucru pot spune cu siguranţă: n-o poţi lăsa din mână. La un moment dat, pur şi simplu n-o mai poţi lăsa din mână. Sabaa Tahir este o scriitoare bună, dar mai ales este o povestitoare foarte bună.“

The Huffington Post

După titlu, nu prea ai vrea să cumperi cartea, nu-i aşa? Dar coperta este unul dintre zecile de motive pentru care ar trebui să citeşti această carte minunată. Este un monstru în privința numărului de pagini, într-adevăr, dar nu o vei lăsa din mână până nu o termini, vă garantez.

Această carte m-a făcut să simt multe sentimente: fericire, tristețe, entuziasm şi teamă. Oh, teama. Era pretutindeni cu mine în timp ce citeam această carte. Teama de a citi mai departe, teama de a păți unul dintre personaje ceva şi teama „e prea frumos ca să fie adevărat”.

„Laia este dansul sălbatic al unui foc de tabără Tribal, în timp ce Helene este flacăra albastră şi rece a unui alchimist.”

„Câmpul de luptă e templul meu. Sabia mi-e preot. Dansul morții mi-e rugăciune. Lovitura de grație mi-e iertarea păcatelor.”

Acestea sunt preferatele mele. Trebuie să recunosc că primele pagini m-au plictisit puțin, dar după a doua jumătate a cărții, nu m-am putut opri din a savura-o. Oh, sentimentul acela când termini o carte care îți place atât de mult este de neînchipuit. Vrei şi totodată nu vrei să o termini.

Această capodoperă poate fi citită de absolut toate vârstele. De la copii mici până la pensionari plictisiți de orice.

Din fericire, există şi un al doilea volum, care va apărea în curând tradus şi la noi. Se numeşte O torță în noapte dacă îmi aduc bine aminte. Deci, ne vom putea savura delicatesea în continuare. ^^

Yato

Reclame

Despre gabrielarusu935

Ador să citesc.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s