Instrumente Mortale, Cassandra Clare


Autor: Cassandra Clare

Nr. pagini: 480

Copertă: Broşată

Anul publicării: 2014

“Seria Instrumente Mortale creează o lume de poveste în care aş fi încântată să trăiesc. Absolut minunată!” –  Stephenie Meyer, autoarea romanului Amurg.

“Clary Fray, o fată de cincisprezece ani, are darul Vederii… un dar pe care ceilalți oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni şi alte creaturi care populează Lumea din Umbră.

In Oraşul Oaselor, cartea întâi din seria Instrumente Mortale, mama lui Clary, Jocelyn, dispare şi ea însăşi e atacată de un demon – un ravener înspăimântător. Astfel, tânăra ajunge să-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a caror misiune este să-i apere pe oameni de demoni şi să-i controleze pe vampiri şi vârcolaci.

De asemenea, Clary îl întâlneşte pe Jace, un tânăr fermecător, şi, împreună cu el, încearcă să dezlege nenumăratele taine ale Lumii din Umbră. Cine a răpit-o pe Jocelyn? Unde se află Pocalul Mortal şi ce puteri are acesta? Cine l-a transformat pe Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, în şobolan şi cum poate fi desfăcută vraja? Cum a reuşit Clary să dobândească dintr-odată Vederea? De ce sunt demonii interesați de o mundană oarecare?

Nu în ultimul rând, Clary încearcă să-şi înțeleagă propriile sentimente – în ce relație se află ea de fapt cu Jace şi Simon?

Un roman urban fantasy pentru tineri de toate vârstele cu o acțiune plină de suspans, ritm alert, imaginație şi originalitate!”

Nu ştiu de unde să încep, personaje sau acțiune? O să aleg să încep cu personajele.

Clary, personajul principal, este uneori naivă, alteori puternică. Puterea ei este una fabuloasă.

Jace, un tip blond cu ochii aurii şi fermecător, este unul dintre caracterele preferate. Mie mi se pare a fi şi el un personaj principal, mai ales că se vorbeşte mult despre el.

Simon, tipul mai „tocilar” cu ochelari, cel mai bun prieten al lui Clary, e deştept şi idiot în acelaşi timp, pe parcursul acțiunii.

Pe parcurs apar tot mai multe personaje, prieteni sau duşmani, care contribuie mult la crearea seriei.

Felul cum a început acțiunea, cum l-a întâlnit pe Jace, cum se dezvăluie toate misterele la momentul potrivit mi-a plăcut mult. Cassandra Clare descrie totul în amănunte, astfel simțindu-mă de parcă aş fi fost chiar eu Clary.

Au fost momente în care mă holbam la pereți şi spuneam: “Cum e posibil?”, în care îmi venea să arunc cartea şi să nu mai ştiu nimic de ea, în care îmi venea să plâng sau să râd.

Este şi un film făcut după primul volum, dar care m-a dezamăgit total. Nu mi-a plăcut absolut deloc. Dacă ați văzut filmul şi nu ați citit cărțile, dar vi s-a părut genial, vă recomand să citiți seria şi o să vedeți cât de minunată este pe lângă film.

Şi serialul… nu respectă în totalitate cărțile, dar meh, parcă se digeră mai bine decât filmul.

Există şi seria Dispozitive Infernale, care normal, ar trebui citite înaintea seriei Instrumente Mortale, deoarece s-ar putea să vă luați nişte spoilere de la Instrumente Mortale în privință cu personajele din Dispozitive Infernale.

Pentru curioşi, uitați ordinea cărților la ambele serii:

Dispozitive Infernale:

☆Îngerul Mecanic
☆Prințul Mecanic
☆Prințesa Mecanică

Instrumente Mortale:

☆Oraşul Oaselor
☆Oraşul de Cenuşă
☆Oraşul de Sticlă
☆Oraşul Îngerilor Căzuți
☆Oraşul Sufletelor Pierdute
☆Oraşul Focului Ceresc

Şi a mai apărut la noi Cronicile lui Magnus Bane şi primul volum din seria Uneltiri Întunecate: Doamna de la Miezul Nopții, scrise tot de Cassandra Clare.

Spor la citit!

Yato

Despre gabrielarusu935

Ador să citesc.
Acest articol a fost publicat în blogging, Leda Edge, recenzie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Instrumente Mortale, Cassandra Clare

  1. Felicitari pentru recenzie. Filmul nu e chiar atat de bun, dar in comaparatie cu serialul merita nota 10 plus :*

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s