Charlie și Fabrica de Ciocolată de Roald Dahl


 

charlie-si-fabrica-de-ciocolata---roald-dahl_140677_1_1353926858

Autor: Roald Dahl

Număr pagini: 190

Anul publicării (în ediția citită de mine): 2012

Bomboane care nu se termină niciodată, caramele magice, acadele-lampadar şi un râu de ciocolată caldă, încântătoare – Charlie are nevoie de un singur Bilet de Aur şi aceste dulciuri minunate ar putea fi toate ale lui.

Charlie Bucket este înnebunit după ciocolată. Iar dl Willy Wonka, cel mai iscusit inventator din lume, deschide porţile uimitoarei sale fabrici de ciocolată doar pentru cinci copii. Bomboane care nu se termină niciodată, caramele magice, acadele-lampadar şi un râu de ciocolată caldă, încântătoare – Charlie are nevoie de un singur Bilet de Aur şi aceste dulciuri minunate ar putea fi toate ale lui.

A fost prima carte citită de mine. Bine, asta dacă excludem cărțile cu Barbie și alte prințese. A fost o carte care m-a făcutla final, timp de vreo șase luni, să spun că eu atunci când o să fiu mare o să am o fabrică de ciocolată ca a lui Willy Wonka.  Este o carte delicioasă, și la propriu, dar și la figurat!

La vârsta la care am citit cartea, o consideram raiul pe pământ. Serios, cine nu vrea o fabrică de ciocolată cu tot felul de dulciuri nemaintâlnite? Charlie și Fabrica de Ciocolată a fost un fel de Harry Potter pentru mine.

Am îndrăgit toate personajele, până la cele care nu erau așa de treabă până la cele extravagante. Am îndrăgit foarte mult fabrica de ciocolată. Am îndrăgit desenele. Am îndrăgit totul la cartea asta.

O recomand cu toată inima oricui dorește să intre într-o lume plină de bucurii și de dulciuri și de scene amuzante!

-crina

Acest articol a fost publicat în art, blogging, Uncategorized și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Charlie și Fabrica de Ciocolată de Roald Dahl

  1. Câte amintiri mi-a trezit cartea asta :))

    Apreciat de 1 persoană

  2. Multumim de recomandare. Felicitari pentru recenzie

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s