Harry Potter și Piatra Filozofală Ediția Aniversară de 20 ani, J.K. Rowling


5183272-l

Autor: J.K. Rowling

Nr. pagini: 350

Anul publicării: 2017

„Aceasta este ediția cartonată dedicată Astropufilor și marchează 20 de ani de la prima publicare a romanului Harry Potter și piatra filozofală. 
Harry Potter nici măcar nu auzise de Hogwarts atunci când scrisorile au început să dea năvală pe covorașul din față casei cu numărul patru de pe Privet Drive. Scrise cu cerneală verde pe o foaie aurie și ferecate cu un sigiliu purpuriu acestea sunt rând pe rând confiscate de către răutăcioșii Dursley’s, familia adoptivă a lui Harry care îl țin pe acesta aproape captiv în debaraua de sub scară. 
În ziua în care împlinește 11 ani, Harry Potter este vizitat de către uriașul Rubeus Hagrid care sosește cu vești importante: acesta este vrăjitor, iar locul său este la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii.
O aventură incredibilă este pe cale să înceapă.
Este timpul pentru magie!”

Cartea la care m-am decis să fac o recenzie azi este o ediție aniversară: ediția aniversară de douăzeci de ani de la publicarea cărții Harry Potter. Ediția este împărțită în patru mari categorii: fiecare casă de la Hogwarts are câte o ediție, ca mai apoi, acestea au două variante: paperback sau hardcover.

În ediția specială ni se prezintă o mică introducere în casa respectivă, cu un portrert al fondatorului casei, despre fantomele casei, despre simbolul casei, despre sortarea în case, un quiz pentru a vedea cât de bine ști seria, despre casa comună, despre studenți memorabili, despre capul casei și multe altele.

Lumea pe care J.K. Rowling a construit-o este una unică. Harry Potter m-a făcut să-mi dau seama că trebuie să cred în dorințele mele, oricât de nerealiste ar fi pentru că, în momentul în care tu crezi ceva, deja acel lucru s-a îndeplinit pe jumătate. Personajele sunt foarte complexe și fiecare m-a învățat un lucr important. După ce am citit Harry Potter pot spune că sunt o altă persoană. Harry Potter schimbă vieți, într-adevăr.

Eu am fost sortată în Hufflepuff și nu regret. Hufflepuff mi se pare o casă unică, pot spune cea mai diferită din toate cele patru. De ce? E o casă cu membrii amuzanți, prietenoși și casa cu cei mai puțini vrăjitori răi. E o casă neînțeleasă de unii. Mulți consideră că să ajungi la Hufflepuff e o prostie, dar eu aș urla pe stradă chestia asta. În cărți nu apar mulți care au fost sortați în Hufflepuff, dar cei care apar sunt dovada vie că un Hufflepuff poate să facă multe lucruri, poate mai multe decât ar putea celelalte case.

Apăsați aici pentru câteva imagini cu conținutul.

Acest articol a fost publicat în art, blogging, Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Harry Potter și Piatra Filozofală Ediția Aniversară de 20 ani, J.K. Rowling

  1. meddartis zice:

    Ediția nouă arată foarte bine. 🙂
    Mi-s foarte dragi cei din Hufflepuff și nu sunt deloc de acord cu părerile celor care susțin că sunt cei mai puțin dezirabili. Madam Sprout, Tonks, Cedric Diggory, dar și Newt Scamander și mulți alții, au dovedit că e o casă plină de vitejie și aptitudini care de care mai valoroase pentru… supraviețuire, până la urmă. Doar că, mai mult decât asta, cei din Hufflepuff sunt prietenoși, joviali și sinceri. Au inima nițel mai ușoară decât ceilalți.
    Cheers from a Gryffindor girl! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s