Fangirl, Rainbow Rowell


Autor: Rainbow Rowell

Nr. Pagini: 528

Coperta: Cartonata

Anul apariției: 2016

Toată lumea este fan al lui Simon Snow, dar Cath și Wren sunt cele mai înfocate admiratoare ale lui, scriind propriile povești despre magicianul adolescent. Fac asta cu pasiune, încercând să se ascundă de problemele lor în universul ficțiunii, unde totul este posibil. Deşi gemene, cele două fete sunt cum nu se poate mai diferite. Părăsite de mamă și crescute de un tată în căutarea echilibrului sufletesc, ele trebuie totuşi să înfrunte viaţa reală. Care le va despărţi pentru un timp. Dar care le va învăţa cât de frumoasă poate fi studenția. Și cât de mare este puterea iubirii. 
Iar Cath va descoperi ce înseamnă să devină scriitoare în toată puterea cuvântului.


Fiind atât de cunoscută şi atât de lăudată această autoare, m-am decis să încerc şi eu ceva de la ea, prima mea alegere a fost Fangirl, pentru că îmi place subiectul şi m-a captat foarte mult. Însă să vă spun că Rainbow Rowell, şi-a lăsat amprenta asupra mea destul de mult, subiectul abordat în carte, într-o mica parte, este destul de controversat în viața de zi cu zi, ideea de  homosexual este destul de discutată şi comentată în mult prea multe moduri.

Autoarea ne prezintă două surori, gemene, fane înrăite ale cărților cu Simon Snow. Cele două surori, Cath şi Wren, scriu  fanfiction  despre cei doi protagonişti ai seriei, poveştile lor având mii de viziualizări. Cath şi Wren sunt crescute de un tată visator, care uneori uită de propria lui persoană şi aventurându-se în lumea artei şi fiind ocupat cu schițele pentru serviciu; încă de când erau mici copile, mama lor a decis să le părăsească, lăsându-le pe acestea să se maturizeze mult pre devreme.


Cath şi Wren decid să se despartă atunci când încep primul an la facultate, iar povestirea capătă un nou sens odată cu apariția aşa zisului Levi,  prietenul  colegei de cameră a lui Cath. Inițial Levi este prezentat ca iubitul colegei ei de cameră, însă ceea ce nu ştie ea este că acesta îşi face apariția în camera lor numai atunci când ştie că ea este singură pentru că uşor uşor este atras de ea, Cath fiind atrasă prea mult de scrisul fanfiction-ului, nu observă încercărils lui Levi de a-i atrage atenția, însă atunci când inspirația lipseşte altceva îşi face apariția.


„Cath couldn’t stop thinking about Levi and his ten thousand smiles”


Ce se va întâmpla, vă las pe voi să citiți în continuare şi să vă bucurați aşa cum m-am bucurat şi eu în anumite situații.

Lectură plăcută şi bucurați-vă de viață!

            ~Maimuțica bibliofilă~

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s