Warcross, Marie Lu


Warcross, Marie Lu

Autor: Marie Lu
Nr. pagini: 368
Copertă: Paperback
Anul apariției: 2017

Pentru milioanele de utilizatori care se loghează în fiecare zi, Warcross nu e un simplu joc, ci un mod de viață. Obsesia a început cu zece ani în urmă, iar fanii s-au întins acum pe întregul mapamond. Unii se grăbesc să scape de realitate, iar alții speră să facă profit. Zbătându-se să supraviețuiască, tânăra hackeriță Emika Chen lucrează ca vânător de recompense, urmărind jucători care pariază ilegal pe Warcross. Dar competiția este nemiloasă, iar supraviețuirea, deloc ușoară. Ca să facă rapid rost de bani, Emika își asumă un risc și intră ilegal în jocul de deschidere al Campionatului Internațional de Warcross, însă alunecă accidental în plină acțiune și se transformă peste noapte în subiect de senzație. Convinsă că va fi arestată, Emika este șocată când, în schimb, primește un apel de la misteriosul creator al jocului, tânărul miliardar Hideo Tanaka. Oferta este de nerefuzat: el are nevoie de un spion în turneul de anul acesta, pentru a descoperi originea unei probleme de securitate, și dorește ca Emika să preia acest rol. Cât ai clipi, tânăra e transportată la Tokio și aruncată într-o lume a faimei și bogăției, la care îndrăznise numai să viseze. Curând, însă, investigațiile sale dezvăluie un complot sinistru, cu urmări grave pentru întregul imperiu Warcross. În acest thriller SF, autoarea Marie Lu creează o lume captivantă, fermecătoare, în care să alegi în cine să ai încredere poate fi cel mai periculos pariu dintre toate.

Un prim volum excepțional al unei serii cyberpunk, punctat de momente romantice și întorsături de situație demne de un thriller.
                                                                                     KIRKUS REVIEWS

Aceasta a fost ultima carte lecturată de către mine în anul 2017. Pot spune că am încheiatul anul, în materie de lectură, cum nu se putea mai bine.

Marie Lu, autoarea, scrie în marea parte a timpului young-adult și iubește în mod special distopiile. A fost născută în 1984. Înainte să se dedice total artei scrisului, aceasta a depus efort la o companie de jocuri video. A absolvit Universitatea din California de Sud in 2006 și în prezent locuiește în LA.

În una din operele ei m-am pierdut și m-am regăsit odată cu personajul principal, Emika. Emika este o fată care a pierdut tot ce avea drag pe lume: mama ei a părăsit-o, iar tatăl ei a murit. După moartea tatălui ei, un artist, Emika a trebuit să înfrunte datoriile pe care tatăl ei le făurise la jocurile de noroc. Cu toate acestea, Emika nu-l judeca. Tatăl ei fusese singura persoană care i-a fost aproape, care a învățat-o o sumedenie de lucruri. În memoria lui, aceasta își tatuează unul dintre brațe. Tatăl ei a avut un braț plin de tatuaje. Curcubeul se regăsea în părul ei, la propriu.

În lumea în care Emika trăiește există un joc mai special. Pe piață au fost lansați multe perechi de ochelari care, atunci când ți-i pui pe ochi, te invită într-o lume virtuală, un joc virtual care a deveni un mod de viață pentru marea majoritate a populației. Jucându-te acest joc poți să câștigi bani, iar dacă ești avansat, ei bine, șansele să fi acceptat la un loc de muncă cresc considerabil.

Cât ai clipi, Emika se trezește în lumea acestui joc, devenind o jucătoare de succes peste noapte. De la apartamentul jegos din Los Angeles, aceasta ajunge în cele mai frumoase încăperi din întreg Tokyo-ul. Și aventurile încă nu s-au terminat.

Cartea mi-a ajuns la suflet încă de la primul capitol și am devenit destul de obsedată de tot ce ține Warcross. Deznodământul final a fost destul de clar pentru mine, dar anumite detalii l-au făcut destul de șocant. Nu pot spune de care personaj mi-a plăcut pentru că le-am adorat pe toate în mod egal. Marie Lu știe să creeze personaje cu personalități diferite care evoluează și involuează, însă la final toți devin unul.

Sper că ați terminat la fel de minunat ca mine anul, dacă nu, Warcross e mereu disponibilă în librării pentru a începe un 2018 superb.

tumblr_owqnmyNtyN1vqc3wfo1_500

poză preluată de pe tumblr

//every locked door has a key. every problem has a solution.//

//orice ușă închisă are o cheie. orice problemă are o soluție.//

-crina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Leda Edge, Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s