Dacă aș rămâne, Gayle Forman


Autor: Gayle Forman

Titlu: Dacă aș rămâne

Nr. pagini: 220

Copertă: Cartonată

Anul apariției: 2014

Editura: RAO

Într-o fracțiune de secundă, lumea Miei este distrusă și ea mai are de luat o singură decizie care îi va hotărî nu numai viitorul, ci și soarta.

Ce se va întâmpla dacă ar pleca? Dacă ar iubi? Dacă ar rămâne?

Înduioșătoare, romantică și mai ales plină de speranță, aceasta este o poveste minunată despre dragoste și tragedie și despre curajul de a lua decizia corectă, oricât de dureroasă ar fi ea.

„E scrisă superb.”

               Entertainment Weekly

Am primit cartea cadou de Crăciun de la cel mai bun prieten al meu, deoarece aveam volumul 2, pe care l-am luat de Black Friday. În vacanța de iarnă m-am apucat și de această carte, care a fost băgată într-un maraton de citit, după ce mi-a spus amicul că a citit-o și i s-a părut interesantă.

Mia este cu familia ei în mașină, pregătindu-se să iasă împreună în oraș. Dar un accident de mașină i-a devastat, mai ales că Mia era ca un suflet rătăcit văzând cum doctorii îi iau trupul și îl duc la spital, fiind singura supraviețuitoare.

Asta nu este tot. Pe parcursul întregii cărți, Mia ne povestește trecutul ei, amintirile ei cu familia și cu prietenii, astfel întrebându-se dacă vrea să rămână și să trăiască, sau să moară, fiind împreună cu părinții și fratele ei.

Mia este violoncelistă, un lucru nou pentru mine. În carte se vorbește mult despre muzica rock, punk, indie, care sunt la fel de noi pentru mine. Nu ascult genurile acestea de muzică, dar a fost un lucru interesant. Mulți artiști care au cântat aceste genuri au fost menționați. Mie mi-a plăcut faptul că au pomenit de China, Coreea și Japonia prin diverse chestii, pe care le veți afla și voi dacă citiți cartea. 

Chiar dacă mi-a plăcut prin alte aspecte, nu m-a atras așa de tare cum a făcut-o ‘Prințesa de hârtie’. Îi dau nota 5,5.

Există și un al doilea volum, care se numește ‘Dacă te-aș găsi’. O să îl citesc și pe acesta și voi reveni cu o recenzie la ea.
Uitați și un citat preferat:
„Un somn fără vise. Îi auzeam pe oameni vorbind despre un somn de moarte. Așa s-ar simți morții oare? Cea mai plăcută, caldă, grea și fără de sfârșit ațipelă? Dacă este așa, nu m-ar deranja. Dacă așa este moartea, nu m-ar deranja absolut deloc.”


Yato

Despre gabrielarusu935

Ador să citesc.
Acest articol a fost publicat în RAO, recenzie, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s