Fata dinainte, J.P. Delaney


Autor: J.P. Delaney

Nr. pagini: 377

Copertă: broşată

Anul apariției: 2017

Vă rog să faceți o listă cu toate bunurile pe care le considerați esențiale pentru viața dumneavoastră.

Cererea pare ciudată, chiar indiscretă, iar pentru cele două femei care răspund, consecințele sunt devastatoare.

EMMA

Traumatizată de o spargere la vechea locuință, Emma îşi doreşte un loc nou în care să trăiască. Dar nici unul dintre apartamentele pe care le vizionează nu este sigur sau la un preț accesibil. Până la One Folgate Street. Casa e o capodoperă arhitecturală: design minimalist din piatră de culoare deschisă, sticlă şi tavane înalte. Dar există anumite reguli. Arhitectul enigmatic care a proiectat casa păstrează un control total asupra ei: fără cărți, fără perne aruncate, fără fotografii sau obiecte personale de orice fel. Spațiul e destinat să-l transforme pe cel care-l ocupă – şi asta se şi întâmplă.

JANE

După o tragedie personală, Jane simte nevoia unui nou început. Atunci când găseşte One Folgate Street, ea este atrasă instantaneu de casă – şi de creatorul ei rezervat, dar seducător. Curând după ce se mută, Jane află despre moartea prematură a chiriaşei anterioare, o femeie care îi seamănă, ca vârstă şi ca înfățişare. În timp ce încearcă să separe adevărul de minciună, Jane urmează fără să ştie, aceleaşi tipare, face aceleaşi alegeri, întâlneşte aceleaşi persoane şi trece prin aceeaşi teroare ca fata dinainte.

Suspans, dramă, dragoste, crimă, răsturnări de situație – cam astea sunt cuvintele care caracterizează „Fata dinainte”. Sună interesant până acum? Așteptați doar să citiți.

De când am văzut pentru prima oară cartea asta, mi-a stârnit interesul. Întâi prin titlu, apoi prin descriere și probabil și prin copertă într-o oarecare măsură. Apoi, am auzit lucruri bune despre ea de la prietenii mei cititori și chiar mi-a fost recomandată așa că am zis că trebuie neapărat s-o citesc. Și am citit-o.

De la primul capitol mi-a captat atenția și m-a făcut să-mi pun o mulțime de întrebări. Încă de atunci am stat în gardă referitor la ce urma să se întâmple, știind deja că această carte face parte din categoria thriller. Am întors fiecare acțiune pe toate părțile odată ce dădeam pagina, încercând să îmi dau seama la ce să mă aștept astfel încât să anticipez răsturnările de situație și eventual să ghicesc finalul. N-am reușit. Nu-mi dau seama dacă din cauza faptului că nu sunt deloc un „detectiv” experimentat (aceasta fiind prima carte cu care am făcut pe detectivul) sau din cauza faptului că răsturnările de situație au fost prea bine amplasate.

Am terminat cartea în două zile, fenomen care nu s-a mai întâmplat de mult din cauza reading slump-ului de care sufeream. După ce am terminat „Fata dinainte” mi-a venit un chef nebun de citit și am devenit mai productivă din acest punct de vedere. Deci practic această carte a reușit ce n-a reușit niciuna din ultimul timp: să mă scoată cu adevărat din reading slump.

Din clipa în care am pus mâna pe ea, nu am mai putut s-o las până ce nu am terminat-o. Pot spune că a fost dragoste la prima vedere iar în momentul în care a fost nevoie s-o închid pentru ultima dată, fără a mai fi nevoie să pun semnul de carte în ea, am simțit cum viața mea nu mai are sens (și nu exagerez). Eram atât de șocată încât timp de o oră după aceea numai la cartea asta m-am putut gândi. Ba chiar m-am surprins gândind că un anumit lucru i-ar plăcea lui Edward (nu mă întrebați despre ce era vorba exact pentru că nu-mi amintesc). Pe scurt, a fost o experiență unică deși am mai citit genul acesta de cărți.

Recomand cu dragă inima „Fata dinainte”, fiind una dintre cărțile mele preferate.

Dacă vă decideți să citiți această carte, vă urez lectură plăcută! (Eu zic că merită)

– Gabriela A.

Acest articol a fost publicat în blogging, recenzie, Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s