Anna în veşmânt de sânge, Kendare Blake


Autor: Kendare Blake

Nr. pagini: 320

Copertă: Broşată

Anul publicării: 2015

„Cas Lowood a moştenit o vocaţie neobişnuită: uciderea celor morţi. La fel ca tatăl său, Cas străbate ţara în lung şi-n lat împreună cu mama lui, o vrăjitoare inofensivă, şi cu pisica lor, care simte prezenţa duhurilor. El cercetează legende şi folclor local, încercând să ţină pasul cu morţii criminali, evitând lucrurile enervante precum viitorul şi prietenii. Când ajung într-un oraş necunoscut căutând o fantomă pe care localnicii au botezat-o Anna în Veşmânt de Sânge, Cas se aşteaptă ca totul să decurgă conform planului: urmăreşte, vânează, ucide. În schimb, el descoperă o fată prinsă într-o urzeală de blesteme şi mânie, o fantomă cum nu a mai înfruntat niciodată. Încă mai poartă rochia pe care a îmbrăcat-o în ziua din 1958, când a fost ucisă cu sălbăticie, o rochie odată albă, acum şiroind de sânge. De când a murit, Anna i-a ucis pe toţi cei care au îndrăznit să păşească în casa părăsită, în stil victorian, în care locuise. Însă lui, dintr-un motiv oarecare, îi cruţă viaţa.”

Kendare Blake a creat o carte minunată, adăugându-i şi un strop de paranormal. Încă de la primele pagini, cartea m-a captivat.
Mă speriam puțin, mă bucuram, deveneam confuză. Aici aveam toate stările posibile.
Încă de gând Cas a întâlnit-o pe Anna, am vrut să aflu împreună cu Cas tot mai multe despre ea.

Pisica mamei lui este obraznică, dar pe parcurs am început să o îndrăgesc. Mama lui, o vrăjitoare bună, ține enorm la Cas şi îşi doreşte ca el să nu pățească ceea ce a pățit tatăl său, care a fost ucis de o fantomă pe care nu a reuşit să o omoare. (Nu este spoiler, se spune încă din primele pagini asta.)

Cas îşi face prieteni pe parcurs şi încearcă să dezlege misterul Annei. Când am aflat ceea ce i s-a întâmplat în anul 1958, m-am înfiorat. Nu aş fi vrut să fiu în locul ei, nici măcar pentru câteva secunde.

Mai departe, vă las pe voi să aflați ceea ce s-a întâmplat cu Anna şi de ce i-a cruțat viața lui Cas. Sper că v-am făcut curioşi.

Există şi un al doilea volum al acestei serii: Fata din coşmaruri. Sper să îl am cât mai repede ca să-l pot citi cu sufletul la gură.

Avem şi un interviu cu autoarea acestei serii şi a „Trei coroane întunecate” şi recenzie la „Trei coroane întunecate”. Dacă doriți, trageți un ochi.
„Autostopistul nu ţipă în timp ce se chirceşte, dar poate că nici n-ar fi avut cum: beregata îi e retezată, iar lichidul negru i s-a scurs până în gură.”

„Ea e moartea însăşi, cumplită şi iraţională, şi chiar când e în veşmânt de sânge şi vene tot nu pot să fac altceva decât să mă holbez la ea.”

„Forţa ei face ca vulnerabilitatea să-i fie şi mai înduioşătoare. Eu ar trebui să fiu mai presus de aşa ceva.”

Yato

Despre gabrielarusu935

Ador să citesc.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s