Mid-year freak out book tag


DSC_6976-opt

 

We fall in love with books mi-a pasat acest book tag și m-a pus pe gânduri. Ce pot să spun, am reușit să citesc câte ceva până acum, deși m-am axat mai mult pe literatura noastră contemporană. În ultima perioadă am descoperit câteva cărți nepopulare pe la noi, dar care ar trebui citite de toată lumea. Până una alta, să vedem ce iese cu acest book tag.

 

 1.  Cea mai bună carte pe care ai citit-o pană în acest punct al anului 2017?

Uf, greu. Nu pot face un top într-un top? Am să mă opresc la Ephialte, a Cristinnei C. C. A fost o adevărată surpriză, un YA cu tot ceea ce-i trebuie: un pic de dramă, un pic de magie și răsturnări de situație, aduse împreună într-o scriitură cum rar mi-a fost dat să văd. M-am îndrăgostit de ea după cinci pagini.

 1.  Cea mai bună continuare (a unei cărti) citită în 2017?

Cu siguranță Răzbunarea ciorilor. Uitasem cât de mult iubesc toată gașca aia de nebuni, cu Kaz în frunte. I-am iubit până la ultima pagină și m-a făcut într-adevăr să-mi doresc să intru cu totul în universul lor.

 1.  O carte nou lansată pe care nu ai citit-o incă, dar vrei neapărat?

 Choice, a Liviei Furia. După cum știți, Hotarul mi-a redat cheful de citit, așa că sunt foarte curioasă să citesc și alte cărți scrise de ea.

 1.  Cea mai anticipată lansare din a doua jumătate a anului?

Cred că Origin, a lui Dan Brown. I-am citit toate cărțile până acum și o aștept cu nerăbdare și pe aceasta, în special că e cu adorabilul profesor Lagdon.

 1.  Cea mai mare dezamăgire?

Ultimul volum al seriei Al cincilea val. L-am adorat pe primul, pe al doilea l-am citit din inerție și am așteptat cu drag să îmi ajungă și cel de-al treilea, care m-a dezamăgit crunt. L-am dus până la capăt, dar cu părere de rău.

 1.  Cea mai mare surpriză?

 I.R.En.  Prima carte de-a noastră citită pe anul ăsta mi-a adus și o surpriză foarte plăcută, care m-a îndrumat spre mult mai mulți autori și cărți care au continuat să mă surprindă și să mă bucure. Au trecut câteva luni bune de când am citit-o și continuă să mă influențeze în a alege alți și alți autori români, cărora să le descopăr minunățiile.

 

 1. Noul autor preferat (debutant sau nou pentru tine)?

Peter V. Brett. Nu e debutant, dar eu l-am descoperit anul ăsta și m-am îndrăgostit de Omul pictat; un fantasy cum rar am mai întâlnit, construit într-un asemenea detaliu că ai impresia de hologramă, nu cuvinte.

 

 1.  Cel mai nou crush pe un personaj?

Legend, din Caraval. Nu știu exact de ce, dar întotdeauna am avut o obsesie pentru personajele care trimit spre pălărierul nebun. Unde mai punem și faptul că posedă o magie a manipulării greu de egalat? E clar că m-a atras din prima.

 

 1. Cel mai nou personaj preferat?

 Lumikki Andersson, dacă chiar trebuie să aleg. Deși o adolescentă, trece printr-o serie de aventuri interesante și le face față, fără a suferi de sindromul domniței în primejdie. Nu așteaptă salvarea, ci este salvarea. Protagonistă a seriei Albă că zăpada, m-a surprins prin originalitate și calitate.

 

 1. O carte care te-a făcut să plângi?

Nu plâng atunci când citesc, însă am simțit un nod în gât după ce am terminat Geneza, a lui Bernard Beckett. Deși prea puțin cunoscută, am ajuns să o iubesc.

 

 1. O carte care te-a făcut fericită?

Aici voi merge pe mâna lui Kit Black, a Monicăi Ramirez. Deși nu mă așteptam, mi-a plăcut destul de mult și am citit-o cu plăcere și încă aș mai fi citit, dacă nu era atât de scurtă (până la urmă, cred că și faptul că are puține pagini face parte din farmecul ei).

 

 1. Cea mai bună ecranizare a unei cărti pe care ai văzut-o anul ăsta?

Cred că am să aleg o ecranizare, care deși nu a apărut anul ăsta și nici nu am văzut-o pentru prima dată acum, mă impresionează de fiecare dată la fel de mult. Vorbesc despre Parfumul: povestea unei crime.  (da, din 2006 până acum, n-am întâlnit o altă ecranizare care să mă cucerească la fel de tare)

 

 1. Recenzia preferată scrisă pană acum?

Aici, va trebui să spun că cea a Nebunului Alb, care nu doar că mi-a ajuns la suflet că roman, ci a fost cea care mi-a adus o colaborare frumoasă și mi-a dat ocazia să discut cu Allex, un om foarte fain.

 

 1. Cea mai frumoasă carte pe care ți-ai cumpărat-o (sau ai primit-o) anul acesta?

Image result for hotarul livia furia

Eh hai. Cum aș putea alege? Am să optez pentru Hotarul, scris de Livia Furia, pentru că a fost atât cumpărată cât și primită, pentru că fiecare exemplar vine cu un autograf din partea ei, scris cu drag pentru fiecare dintre noi.

 

 1. Ce cărti trebuie să citești pană la sfârșitul anului?

Oh, aici ar ieși o listă mai lungă decât întreg articolul. Pe lista urgențelor, să spunem așa, se află:

 -Choice, Livia Furia         

-Seria Half Life, Sally Green (Jumătatea rea, Jumătatea sălbatică, Jumătatea pierdută)

 -Starters, Lissa Price

 -Prințul din negură, Carlos Ruiz Zafon

 -Seria “Am murit, din fericire”, Theo Anghel

Să spunem că atât, deși sunt sigură că vor urma multe altele pe care să le descopăr și de care să mă îndrăgostesc iremediabil. Sper doar să am și timpul necesar să o fac, sau suficienți bani să îmi cumpăr tot ce mi-aș dori (inclusiv o nouă bibliotecă).

Despre Anny Ross

I'm pasionate about pretty much everything. I love drawing, wiriting, crafting, anything that implies imagination and mess.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Mid-year freak out book tag

 1. Vanya zice:

  Foarte frumoase raspunsuri ca si cartile alese de tine pentru fiecare intrebare! Felicitari!❤

  Apreciat de 2 persoane

 2. dreamisbooks zice:

  Îmi place , ai o gândire
  foarte bună ❤❤❤

  Apreciat de 2 persoane

 3. Geo zice:

  Hotarul si Choice sunt cărțile pe care îmi doresc sa le citesc si eu foarte mult.

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s